Колеги някой може ли да ми каже какво е релето за перките, че няколко пъти тоя месец не ги изключва след гасене на колата и съответно като не ги чуя и акумулатора пада.Да знам какво е, че да си го взема и да го сменя като разглобя, че много кофти. Като я чуя вадя клемата на акумулатора ама не е работа.Забелязах и още нещо - като разкачах + на акумулатора клемата беше бая топла ... не знам дали е нормално.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Колеги, моя параход прави мизерии вече половин месец...
От няколко седмици на моменти чувам странно съскане като от пукнат маркуч по турбо пътищата.Преди 2 дена вечерта излизах и почна като настъпя и стигне на 3-та 4-та около 3000 оборота светва дюзата и докато не върна педала на газта не изгася.Карах я в сервиз да я огледат защо пренадува (грешка P0235 набива) и ми казаха вечерта, че няма нищо спукано и, че си надува нормално...на 4200 оборота правила 1 бар но това на място и не са я карали. В движение обаче скача на 1.5 и забива.Като се прибрах почнах да гледам и аз и аз не видях спукан маркуч.Бърках с една дълга отверка да натисна лостчето което движи геометрията на турбото и като напъна на долу хлътва около 0,5-1см. като на пружина и после се връща пак горе...явно не е запекла геометрията.
От какво може да пренадува според вас? Мисля си за актуатор...но все пак ми се чува странно съскане като настъпя което не е винаги.Ако е актуатор ще има ли съскане от него, защото като гледам не се управлява коректно геометрията да разтоварва ако мисля правилно.
166 2.4 JTD 136
Comment
-
опа другари, кажете как да вкарам кода от картата на ICS-а,
само последните цифри ли или всичкоsigpic
Alfa Romeo 145 1.9 JTD, 105Hp. - до 2012г.
Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 136Hp. - до 2016г.
Subaru Outback 2.5i 165Hp automatic - сега
Comment
-
Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщениеКолеги, моя параход прави мизерии вече половин месец...
От няколко седмици на моменти чувам странно съскане като от пукнат маркуч по турбо пътищата.Преди 2 дена вечерта излизах и почна като настъпя и стигне на 3-та 4-та около 3000 оборота светва дюзата и докато не върна педала на газта не изгася.Карах я в сервиз да я огледат защо пренадува (грешка P0235 набива) и ми казаха вечерта, че няма нищо спукано и, че си надува нормално...на 4200 оборота правила 1 бар но това на място и не са я карали. В движение обаче скача на 1.5 и забива.Като се прибрах почнах да гледам и аз и аз не видях спукан маркуч.Бърках с една дълга отверка да натисна лостчето което движи геометрията на турбото и като напъна на долу хлътва около 0,5-1см. като на пружина и после се връща пак горе...явно не е запекла геометрията.
От какво може да пренадува според вас? Мисля си за актуатор...но все пак ми се чува странно съскане като настъпя което не е винаги.Ако е актуатор ще има ли съскане от него, защото като гледам не се управлява коректно геометрията да разтоварва ако мисля правилно.
166 2.4 JTD 136
пп: на място няма как да се види дали пренадува, тия в сервиза нищо не са направили166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Пак проблем с пръскалките,отново се запушиха,интересно е че се запушва нещо в самото казанче и ако го продухам със сгъстен въздух тръгва,но след ден два пак същата история.Вътре в казанчето имали някаква цедка или филтър който да ми е запушен и как се сваля самото казанче,май трябва да се свали подкалника,но дано не се сваля и бронята?
Comment
-
Няма цедки. Напълни ги с вода и после го източи с един маркуч по принципа на скачените съдове и така няколко пъти и боклуците ще излязат. Запушва се сигурно моторчето
---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:36 ----------
Няма цедки. Напълни го с вода и после го източи с един маркуч по принципа на скачените съдове и така няколко пъти и боклуците ще излязат. Запушва се сигурно моторчето
---------- Post added at 21:39 ---------- Previous post was at 21:37 ----------
Няма цедки. Напълни го с вода и после го източи с един маркуч по принципа на скачените съдове и така няколко пъти и боклуците ще излязат. Запушва се сигурно моторчетоНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Колеги, имам един проблем от скоро. При подаване на газ нали когато ускорявам и най-осезателно на 3, 4 предавка долу в краката ми се появява едно тресене. Прави го само като натисна газта, когато карам с постоянна скорост го няма това. Четох на няколко места, че най-вероятно се дължи на разбито вътрешно каре или скъсан тампон на двигателя. Вие какво мислите по-въпроса? Колата е тази от подписа ми.Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
-
здравейте, с какво се маха тая лепкава боя след автомивката, жабката зад задните седлаки е такава лепкава, свалих я и се чудя с какво да подхождам към нея, после дали тр да пръчкам основа или директно с боята? Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще съм благодарен за отговара.Alfa 166 2.4 JTD '03 150HPEx
Espace 2.2 DCI '06 150HP
Comment
-
Първоначално публикувано от Dr Z Покажи съобщениездравейте, с какво се маха тая лепкава боя след автомивката, жабката зад задните седлаки е такава лепкава, свалих я и се чудя с какво да подхождам към нея, после дали тр да пръчкам основа или директно с боята? Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще съм благодарен за отговара.
Comment
-
Днес за майтап отидох в итал Ауто
Оригинален ключ струва 1650 лв
Оригиналната топка е по-евтина само 560 лв
Логата изобщо без пари 109 и 130
Голям смях, Алфа конкурира Мерцедес, колегата дето каза, че е висок клас кола май е бил правAlfa 166 2.4 JTD '03 150HPEx
Espace 2.2 DCI '06 150HP
Comment
-
Първоначално публикувано от Dr Z Покажи съобщениеГолям смях, Алфа конкурира Мерцедес, колегата дето каза, че е висок клас кола май е бил прав
Някога имаше една такава приказка:
Колите биват:
- скъпи
- дълги
- студени
- тесни
............
Скъпите са Москвичите, защото на всеки 100 км. трябва да подменяш по нещо.
Дългите са Вартбурзите - 4 м. кола и 15 м. пушек
Студените са Мерцедесите, защото вътре се возят жени със скъпи кожени палта.
Тесните са Бентлитата, защото на задната седалка винаги се возят по един.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Dr Z Покажи съобщениездравейте, с какво се маха тая лепкава боя след автомивката, жабката зад задните седлаки е такава лепкава, свалих я и се чудя с какво да подхождам към нея, после дали тр да пръчкам основа или директно с боята? Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще съм благодарен за отговара.Първоначално публикувано от Alfaro76 Покажи съобщениеИ аз имам тая гадост...как я свалиЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Колеги имам един проблем, вече втори път сменявам пистов ремък през около 7-8 хл. километра и сега пак почна по- малко да се чува ,че буксува! Ролките ги въртя добре са, от какво може да е ремъците които слагам са марка Гейтс! Дали е до ремъка или обтягащия механизъм прави проблеми?Alfa 166jtd,1999
Comment
Comment